מהם 5 הטרנדים המובילים בעיצוב פנים מסחרי?

1. כיצד לשלב קיימות בעיצוב פנים מסחרי

מגמת הקיימות בהחלט לא באה בהפתעה, יחד עם ההתחממות הגלובלית ועידן הקורונה תפסה מגמת הקייממות מקום נכבד בתחומים קבים בחיינו וכך גם השפעה ניכרת בתחום העיצוב על כל תחומיו.

הקיימות בעיצוב פנים למשרדים ועיצוב ריהוט לבתי מלון, משרדים ועסקים, מתבססת על שימוש בחומרים טבעיים או רהיטים ואביזרי תאורה שיש להם פחות השפעה על הסביבה – כמו בחירה בפריטים בעבודת יד או רהיטים ותפאורה משוחזרים. 

עיצוב בר קיימא יכול להיות מאומץ על ידי כל התעשיות, כפי שהזכרנו, בין אם אתם מחפשים להעניק למשרדי החברה מראה חדש עם תאורה מסוגננת למשרד, עיצוב לובי בית המלון, או יצירת אווירה מרגיעה עבור אורחי המסעדה.

2. עלייתו של עיצוב Resimercial, ההכלאה בין עיצוב מסחרי commercial ועיצוב בתים residential

יש הרבה באזז סביב עיצוב Resimercialי” עבור עיצוב פנים למשרדים ריהוט למשרדים ועסקים בכלל. תקופת מגפת הקורונה הביאה אנשים  לעבוד מהבית. מגמה זו שהמשיכה בטרנד העבודה הידוע כעבודה מרחוק או עבודה היברידית, הביאה לטרנד עיצוב לעסקים המשלב חללים מסחריים עם הנוחות הביתית של פנים מגורים על מנת ליצור סביבה פרודוקטיבית אך נוחה.

בין אם נקרא לו טרנד או מגמה רווחת הרוח הנושבת היא השאיפה, לשחזר את האווירה שרבים נהנו ממנה בזמן העבודה מהבית, על ידי שילוב אלמנטים עיצוביים ועיצובים שמעדיפים את רווחת העובדים וכל זאת על ידי יצירת חללים מנחמים ומרגיעים. המשמעות היא הכנסת יותר אישיות לעיצובי משרדים ארגוניים יחד עם זאת עם זאת, שמירה על נוחות ופרודוקטיביות 

דרכים פשוטות שבהן עסקים מאמצים מגמה זו כוללות בחירה ב:

  • צורות רכות ומפותלות יותר בכל הנוגע לרהיטים נוכל לראות את הפופים שאנו מייבאים במיוחד לפינות ההמתנה או למתחם הלאונג׳ לרווחת העובדים 
  • פלטות צבעים בהירות יותר
  • נורות חסכוניות בעלות אור חמים המספקות זוהר חם ובמקביל נשארות פונקציונליות ביותר.
  • צמחי בית- בין אם אלו צמחים חיים או צמחיית נוי עשוייה משי שניראית ממש כצמחי בית חיים.

3. מהם היתרונות של עיצוב מינימליסטי?

ככל שחיי היומיום הופכים קדחתניים יותר, העבודה לחוצה ומטלות היומיום דחוסות יותר, תחושת הפשטות בעיצוב הפנים הולכת ונעשית מוערכת יותר ויותר.בעיצוב וריהוט מרחבי עבודה, ניתן להשיג זאת באמצעות מינימליזם ועיצוב שקול בקפידה.

מינימליזם הוא התמקדות בכמה מאפייני עיצוב נבחרים ויצירת הצהרה עם האלמנטים החשובים ביותר המשקפים את הקו העיצובי המנחה בעיצוב חלל העבודה שלכם, במקום ליצור מראה עמוס מדי שמנסה לחקות כל טרנד אחרון.

חשוב להבין, בחירת ריהוט מתאים לעסקים, מאפשר להשיג אסתטיקה מינימליסטית בעלת איכות נצחית, המספקת תחושה של יוקרה אופיינית – משהו שעסקים ומקומות ארוח רבים מחפשים, בעבור הלקוחות שלהם.

4. צורות מעוקלות בעיצוב פנים

כהמשך לרעיונות אלה של מינימליזם שנקבע בקפידה וחללים מסחריים נוחים, אנו רואים עניין מחודש בצורות מעוגלות.

ריהוט משרדי או ריהוט לבתי מלון, עם קצוות מעוקלים ופרופילים רכים יותר ממתנים חלק מהחומרה הנתפסת של עיצוב מסחרי, חברת OGL מייבאת מספר רב של פריטים השוברים את הטרנד המחודד, לדוגמא שולחן הישיבות  מסדרת TAKE OFF המינימליסטי של חברת BRALCO בעל רגלי העץ  מעוצב כשולחן אסימטרי בעל אימום מעוגל במקום קצוות מחודדים, מה שהופך את המשרדים וחדרי הישיבות לחללים נעימים יותר לבלות בהם.

עיצוב מעוגל יכול לשמש גם כדי לחקות צורות מהטבע, מה שמוסיף לתחושה של מראה נצחי ובר קיימא שעוזר לאנשים לקבל את התחושה שהם מתחברים מחדש לטבע.

ריהוט חלל לובי בחברה מסחרית

העיצוב מושתת כולו על רעיון העיצוב ה״רמרסיאלי״ המתבטא בקווים מעוגלים, צורות רכות ועיצוב בעל צבעים רכים לרקע צמחיה ירוקה.

ריהוט חלל לובי בחברה מסחרית

5. חסימת צבע

חסימת צבע היא דרך מצוינת להכניס צבע לחלל תוך שמירה על מראה מתוחכם ומקצועי.

אחד הפרוייקטים האחרונים שהצגנו היה של המעצבת סיגל מלכא, בעיצוב משרדי החברה Marketeam בו היא בחרה לחלק את חלל העבודה, בעזרת אלמנטים הצבועים בצבע תכלת עדין מינימליסטי, אשר נתלו מהתקרה ובאופן מתוחכם להפליא. 

בלוקים של צבעים מחיצות דקורטיביות, או גוון אחד מסוים יכולים להשתלב במשרדים, מסעדות, בתי קפה, בתי מלון ובכל מקום אחר שזקוק למגע של חיים חדשים. עבור עיצוב משרד, גוונים טבעיים או מאופקים יכולים לעבוד היטב כדי ליצור חלל מרגיע אך מקסים, בעוד שבית קפה או בית קפה עשויים להפיק תועלת מצבעים חיים בדיוק כמו תמונה צבעוניות התופסת את מוקד המבט, ״לתפוס את עיני הלקוחות ולמשוך אותם פנימה״.

כשעושים את זה נכון, חסימת צבע מבטאת אמירה ומספקת דרך מצוינת לגבש את נושא הפנים של חנות או חנות קמעונאית .

זוהי מגמה מגוונת שניתן להשתמש בה בדרכים רבות, בהתאם לסוג ההשפעה הרצויה.

הרשמה לניוזלייטר

ליצירת קשר השאר פרטים

0